Maso-vepřové

Vepřové karé s houbovým ragů

Doba přípravy: 30 minut + naložení masa Počet porcí: 6 Suroviny: 6 plátků vepřového karé (kotlety) směs lesních hub (hřib smrkový, dubový, kovář, klouzek) ½ sáčku „ Pivní marinády “ 1 cibule, kmín, hladká mouka, 100g másla, olej Postup Vepřové maso - plátky lehce naklepeme a potřeme...

PANENKA S HŘÍBKOVOU OMÁČKOU

POTŘEBNÉ PŘÍSADY Vepřová panenka cca 1 kg,ale můžete též použít kuřecí prsa, Kvalitní houbové koření,2 lžíce sojové omáčky,kousek másla. NA OMÁČKU :1/2 kg hříbků-já ale měla mražené,1/2 másla,1 smetana 33%,4 lž... íce instantní tmavé jíšky,houbové koření,sůl,pepř,1/2 l vroucí vody. POSTUP...

Pečené medailonky z vepřové panenky marinované v hrubozrnné hořčici s domácími bramborovými plackami a česnekovou omáčkou

Vepřová panenka 700g Hrubozrnná hořčice 2 polévkové lžíce Olivový olej 30ml (3 lžíce) Tymián Rozmarýn Šalvěj Uvařené brambory 1kg Mouka 100g -200g (dle brambor) Vejce 1ks Jogurt 250g Česnek 2 stroužky Sůl Pepř Omytou a očištěnou panenku rozkrájíme na stejné medailonky, které lehce...

VEPŘOVÉ MASO S PÓRKEM PO ČÍNSKU

Ingredience: 500 g libového vepřového masa, 2 středně velké cibule (asi 150 g), 1 paprika (i nakládaná), 1 kg pórku, šťáva ze 2 pomerančů, 2 stroužky česneku, na špičku kulatého nože mletého zázvoru, 4 PL oleje, 1 PL kari koření (vrchovatá), sůl Příprava: Oprané a...

KRKOVIČKA V LISTOVÉM TĚSTĚ

Ingredience: 1,5 kg krkovičky vcelku, 40 dkg mletého míchaného masa  (hovězí + vepřové), 2 cibule, 2 vajíčka, 2 stroužky česneku, petrželová nať, sůl, mletý pepř, majoránka, 2 lžíce oleje, 400 g lístkového těsta. Postup: Krkovičku vykostíme, omyjeme a...

ZAPÉKANÉ MASÍČKO SE SÝRY

Ingredience: 750 g vepřového masa, 1 větší pórek, 1 Hermelín, 100 g cihly, 1 zakysaná smetana, šálek mléka, sůl, pepř, olej Postup: Maso nakrájíme na plátky nebo na kostky jako na guláš, podle druhu a kvality masa poklademe na olej do zapékací mísy nebo pekáčku,...

VEPŘOVÉ KOLENO JEDNA BÁSEŇ

Suroviny: vepřové koleno, česnek, hořčice francouzská, pivo (množství: cca přiměřeně,) Postup: Smícháme francouzskou hořčici a vymačkaný česnek, zalijeme pivkem uděláme z toho kašičku. Kolínko vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme. Následně potřeme onou výše uvedenou...

VEPŘOVÉ MASO SE SÓJOVOU OMÁČKOU A VÍNEM

Ingredience: 500 g vepřového kýty nebo libového masa z plecka, 2 PL oleje, 400 g pórku, 2 PL bílého vína, 2 PL smetany ke šlehání (33 %), 4 - 5 PL sójové omáčky, 4 krajíce chleba, 40 g másla. Příprava: Maso, z něhož jsme odstranili kosti a kůži, nakrájíme na proužky. V...

DOMÁCÍ ZAUZENÁ PANENKA

Na porci pro 4 osoby potřebujeme: 400 g vepřové panenky, kořenící směs pro zdravé uzení, sůl, drcený pepř, olej. Pro salát: 200 g barevné čočky, jeden svazek jarní cibulky, sůl, pepř, jablečný ocet, cukr, jednu papriku, 4 křepelčí vajíčka, 4 mini...

ZAPEČENÁ KRKOVIČKA NA PIVU

Suroviny: vepřová krkovička, cibule, papriky zelené, rajčata, sůl, pepř, sádlo, světlé pivo Postup Jak velká kupka masa, tak velká kupa pokrájené cibule, papriky a rajčat. Krkovička se pokrájí na přibližně 4 cm silné plátky, osolí, opepří a dá se do pekáčku na rozpuštěné...

Pečená krkovice v alobalu

Suroviny: 4 krkovice 4 plátky anglické slaniny 4 plátky sýra eidam ...100 g sýra niva 2 cibule 1 - 2 papriky podle velikosti 2 rajčata sůl, pepř, ostrá hořčice 4 pláty alobalu Postup přípravy Rozložíme si 4 kusy alobalu, trochu namažeme olejem a na každý plát položíme 1...

STAROČESKÉ VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO, PLNĚNÉ JABLKO A BRAMBOROVÉ ROLÁDY

Specialita československých šéfkuchařů, která slavila velké úspěchy po celém světě.   1,5 kg vepřové pečeně 1,5 kg kyselého zelí ...100 g cibule 300 g šunky 30 g soli 3 g mletého pepře 200 g oleje 50 g hladké mouky 500 g jablek 100 g másla 100 g cukru 100 ml bílého...

Marinované vepřové masíčko

vepřová kýta: 4 plátky olej na smažení: 2 lžíce na marinádu sůl: 1 lžička ... paprika sladká: 1 lžička majoránka: 1 lžička pepř: 1 lžička koření polévkové: 1 lžíce solamyl: 2 a 1/2 lžíce vejce: 2 česnek: 9 stroužků Postup přípravy Krok 1: Naklepeme maso a odložíme ho stranou....

Šťavnatá grilovaná žebírka

Potřebujeme: ... 1 kg vepřových žeber grilovací koření tymián olej na marinádu 2 stroužky česneku 3 lžíce coly 2 lžíce kečupu Žebra nakrájíme na kusy, v míse smícháme olej s kořením, kečupem a colou, přidáme prolisovaný česnek a promícháme. Do této marinády naložíme jednotlivé...

Guláš bez míchání

1 kg vepř. masa - nejlepší je z plecka, 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 čaj. lžičky guláš koření (může být i kari), 3 čaj. lžičky sladké ml. papriky, 3 polévkové lžíce škrob. moučky, sůl, pepř, 2 kostky bujónu , 1feferonka, 0,75-1 l vody Postup:  Maso a cibuli nakrájet,...

Záznamy: 1 - 15 ze 22
1 | 2 >>